luni, 25 noiembrie 2019

Servici sau serviciu

Servici sau serviciu

De fapt, în dicționarul explicativ al limbii române, substantivul „ servici ” nici măcar nu există. Foarte multa lume confunda forma corecta a acestor verbe, utilizand alternativ fie forma serivici, fie serviciu. Explicam aici cum e corect. Ce ar fi dacă, în loc de ,, servici ”, lumea ar merge la ,, serviciu ” (cum este corect)? Trebuie ştiut că singura formă corectă a acestui cuvant este serviciu (din fr. service, lat. servitium), cu forma de plural nearticulat servicii (nu serviciuri).


Servici sau serviciu

Forma serviciu este . Un cuvânt cu atâtea înțelesuri și cu tot atât de multe întrebări legate de forma corectă. Este ceva cu acest cuvânt, folosit tot mai des când sub forma corectă serviciu , când sub forma incriminată: servici. Putem spune că limba . Toată lumea folosește în mod frecvent servici.


Corect este serviciu. Aceasta formă se utilizează în toate situațiile în care este necesar cuvântul . Sa vorbim corect - Salar sau salariu? Servici sau Serviciu ? UVT - TV PASTILA DE LIMBĂ. Ciuntirea cuvintelor. O particularitate a acestui caz este că și cei care spun incorect „ servici ” rostesc corect cuvintele derivate din „ serviciu ”. Acum zile - Mulți români obișnuiesc să folosească cuvântul greșit.


Astfel, între serviciu și servici , una dintre forme de incorectă. Așadar, care este termenul . Bucuresti, Sectorul Ieri 07:Full time. Doresti sa salvezi aceste criterii de cautare?


Salveaza cautarea Vezi . Bonus: service şi declinarea dumisale: service-ul, service-ului, . Asociatia de propritari cauta persoana care sa asigure serviciul de curatenie in condominiu. Cerinte: - Experienta in prestarea de servicii de curatenie, seriozitate, . Află cum se scrie corect gramatical serviciu sau servici. Eu ma duc la servici ! Aceasta expresie nu este corecta din punct de vedere gramatical. Nominativ-Acuzativ, serviciu , servicii.


Servici sau serviciu

Articulat, serviciul , serviciile. SERVÍCIU , servicii. Genitiv-Dativ, serviciului , serviciilor. Vocativ, serviciule, serviciilor . Probabil acesta este unul dintre termenii pe care ii auzim cel putin o data pe zi, chiar si in weekend si . Cum se scrie corect: serviciu.


Poate că el îl știe pe Ekwall de la serviciu. Brought you a cheesecake from work. Maybe ask the other guys from .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare