vineri, 24 iulie 2020

Tara bascilor

Tara bascilor

Bascilor mare (în bască Euskal Herria) este formată din șapte regiuni și teritorii istorice. Sloganul basc zazpiak bat înseamnă șapte fac unu. Bascii nu sunt spanioli, limba lor n-are nimic latin în ea. Deși pe teritoriul propriu-zis al Țării Bascilor sunt doar două milioane și jumătate de . Bilbao este orasul modern al Tarii Bascilor. Arhitectii au reusit sa combine aici cultura traditionala basca si noua viziune moderna.


Tara bascilor

Bascilor este acea fâșie pe coasta Atlanticului la granița Spania-Franța, ce acoperă teritorii în ambele țări. Relieful este generos . Are propria limbă, limba bască, ceva de . Bascilor este recunoscută pentru peisajele sale extraordinar de frumoase, pentru plajele spectaculoase şi munţii răcoroşi. Comunitatea Autonomă Euskadi sau Comunitatea Autonomă Ţara Bascilor , cum. Iparralde (partea de nord) sau Ţara Bascilor franceză, sau Țara Bascilor. Recent, speologii au descoperit o peșteră preistorică în Errenteria, un oraș din provincia Guipuzcoa, Țara Bascilor , cu pereții plini de desene . Basca, limba cenzurata ani . Circuite si sejururi in Spania la cele mai bune preturi.


Vezi acum oferta de pachete turistice. Reduceri mari pentru hoteluri aflate în Ţara Bascilor , es. Rezervaţi online, plătiţi la hotel. Citiţi comentariile despre hoteluri şi alegeţi cea mai bună ofertă . Multe oferte cu preturi minime.


M de turisti ne-au ales deja. Sustinem dreptul la vacanta! Transportul public in Tara Bascilor , ca prin toata Spania, este foarte eficient si divers. In multe dintre locuri poti ajunge cu bus-ul si in vreo . De-a lungul secolelor, bascii au dezvoltat o mitologie bogată și plină de culoare.


Se crede că în antichitate, țara lor ar fi fost populată de o rasă de giganți . Spaniei, Țara Bascilor este remarcabil de . Topul celor mai bune de restaurante din lume a fost anunţat marți seara la Bilbao, în Ţara Bascilor. Iar locul nu a fost ales întâmplător: . El Rumano, rumanos Espana, ultimele stiri din Romania, stiri romani Spania, noutati, interviuri, informatii consulare utile. Te invităm să vizitezi una dintre regiunile favorite ale romanticilor clasici, frecvent menționată în marile opere literare și nu numai – Țara Bascilor , Pais Basque . Tara Bascilor ofera celor care o viziteaza istorie si civilizatie, cu unele dintre cele mai vechi sit-uri arheologice, cum ar fi Pestera Altamira si ale sale picturi . Profita de ofertele speciale si reduceri de pana la la .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare