miercuri, 29 mai 2019

Obtinerea anilinei

Obtinerea anilinei

Anilina (arabă an-il - planta de indigo) este o substanță lichidă incoloră, puțin uleioasă cu un miros. Efectul alcalin al anilinei este redus de efectul mezomer. De exemplu, reacția anilinei cu clorura de acetil duce la formarea acetanilidei ( CH3-CO-NH-C6H5).


Obtinerea anilinei

La temperaturi ridicate, anilina poate reacționa și cu acizi. Rn7kTiqfaAfeature=endscreenNR=1. Exemple: - obţinerea acidului azotos: -diazotarea fenilaminei: 2. Anilina este o substantă toxică care produce hemoliză, se presupune că ar fi și cancerigena.


Ea este un toxic de contact absorbindu-se prin . Exemplu: în industrie, metilarea anilinei se face cu amestec de metanol ºi acid. Este un colorant BAZIC obtinut din anilina. Este solubil in alcool si se foloseste la colorarea spirtului medicinal. Formele solubile in apa, obtinute prin sulfonarea . Reacţiile cu HCl, Br2.


Obtinerea anilinei

Obţinerea metanului (II) experiment 15. Utilizarea anilinei la producerea. Obținerea alchenelor prin procesul de cracare experiment 21. Bromurarea anilinei experiment 63. Functionalizarea structurilor monomerice de tip pirol sau tiofen sau anilina.


Sărurile de diazoniu se folosesc pentru obținerea hidrocarburilor, fenolilor, . Astfel, bromurarea anilinei conduce la obinerea compusului tribromurat 4 . Este materie primă pentru obţinerea anilinei şi benzidinei. Nitrotoluenii, CH3-C6H4-NO se obţin prin nitrarea toluenului cu amestec sulfonitric . Principalele metode industriale de preparare ale anilinei sunt: reducerea nitrobenzenului cu hidrogen obtinut din reactia acidului clorhidridric cu metalele,. Dintre aminele aromatice, anilina (fenilamina) C6HNHeste cea mai cunoscută.


Obtinerea anilinei

Sunt hidrocarburi saturate: a. N,N-di(hidroxi-metil)- anilina ;. Etapa I: obţinerea anilinei din benzen prin nitrare şi reducere: Etapa II: . Creatinina poate fi utilizată cu. C NEAGU - ‎ Articole cu conținut similar lucrări practice la chimia organică - USM dspace. Referate › Chimie Anorganica biblioteca.


La baza sintezei acetanilidei sta reactia de acetilare a anilinei cu acid acetic la. Anilina - materia organică aparținând clasei de amine, are formula chimică C6H5NH2. Aspect - lichid uleios, incolor sau cu o nuanta galbena slab, aproape.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare